Voor zondag 20.00 uur besteld staat de bestelling vanaf woensdag vanaf 12.00 uur bij ons klaar.
Op zondag na 23.00 uur besteld staat de bestelling volgende week woensdag klaar.

 

Kruiden Thee

Kruidentheeën zijn cafeïnevrije, gearomatiseerde infusies, verkregen uit gedroogde kruiden, bloemen, bladeren, vruchtendeeltjes, wortels, zaden of hout. Hoewel deze infusies vaak thee genoemd worden, moeten ze eigenlijk als thee-achtige producten worden aangeduid. Zo zijn er kruidentheeën die als dagelijkse kost gedronken worden, maar ook kruidentheeën die als medicinale thee worden geconsumeerd. Een belangrijke eigenschap van een Kruidenthee van hoge kwaliteit is de afwezigheid van chemische residuen. Hierbij is dus ook biologische verbouwing van de producten een must. Wij hebben talrijke Kruidenthee soorten zoals, Mono kruiden, gearomatiseerde Kruidenthee, kruidenmelanges, evenals Aryuvedische theesoorten en Lapacho

Zwarte thee

Vandaag de dag wordt in Europa voor het grootste deel Zwarte Thee gedronken. Bekende en begeerde soorten zijn Darjeeling, Assam en Ceylon. Wij hebben ook een verscheidenheid aan Zwarte Thee melanges van over de hele wereld, evenals gearomatiseerde Zwarte Theeën. Zwarte Thee kan door middel van het toevoegen van jasmijn of rozenbottel verfijnd worden. Een thee typerend van deze methode is onze geliefde Earl Grey. Een andere, uit India stammende, aromatiseringsmethode is het bijvoegen van gedroogde vruchten en specerijen zoals kaneel, citroen of gebrande kokosmakronen. Natuurlijk hebben wij ook caffeïnevrije Zwarte Thee in onze rijke assortiment.

Groene Thee

Tegenwoordig is het drinken van Groene Thee een trend onder Nederlandse theeliefhebbers. Dit is waarschijnlijk te danken aan het gezondheid bevorderende effect dat eraan toegeschreven wordt. Groene Thee verschilt van Zwarte Thee in de manier waarop het verwerkt is. In tegenstelling tot de zwarte thee wordt groene thee niet geoxideerd, waardoor bijna alle natuurlijke ingrediënten van het theeblad worden behouden. Net als bij Zwarte Thee is cafeïne waarschijnlijk het belangrijkste ingrediënt. Omdat Groene Thee meer tannine (looistoffen) dan Zwarte Thee bevat, smaakt het vaak wat bitterder.

Witte Thee

Onder theekenners wordt Witte Thee (White Tea) als de natuurlijkste en kwalitatief hoogwaardigste thee van de wereld gezien. Deze thee wordt vanwege zijn zilverachtig witte en pluizige ongeopende knoppen “Witte Thee“ genoemd. Aangezien zijn toppen erg klein zijn, zijn er voor de productie van 1kg thee ongeveer 30.000 knoppen nodig. In China noemt men het “Bái-chá“, oftewel witte, helder en zuivere thee. Door zijn zeldzaamheid en positieve invloed op de gezondheid was deze thee louter voor de keizer bestemd. Ook zijn onze Witte Theeën, zoals bijvoorbeeld de Dongzhai Snow Dragon uit het Wuliang gebergte, zeer populair. Voor mensen die gevoelig zijn voor caffeïne is Witte Thee een goede optie.

Rooibos / Honeybush

De Rooibos is eigenlijk niet een theeplant, maar een peulvrucht van de Aspalatus Linearis, een Zuid-Afrikaanse struik met naald-achtige bladeren. De smaak is zeer aangenaam en zacht, omdat de thee geen cafeïne bevat en nauwelijks bitter is. Het is een lekker alternatief voor cafeïnerijke thee of koffie en ideaal voor kinderen. Probeer hem als verrassende twist ook eens als ijsthee. In onze shop vindt u tal van geselecteerde Rooibos theeën zoals onze Klassieke Rooibos Naturel Super Grade. Voor de bio-liefhebber is er onze volle Bio-Rooibos afkomstig van biologische landbouw. Neem ook een kijkje bij ons talrijke assortiment gearomatiseerde Rooibos theeën, evenals onze populaire honeybush. Deze struik wordt graag door bijen bezocht - vandaar de naam.

Vruchtenthee

Vruchtentheeën zijn warme dranken, gemaakt van gedroogde planten, vruchten, bladeren of bloemen. De basis bestaat voor het grootste deel uit hibiscusbloemen, rozenbottel en appelstukjes die worden verfijnd door verschillende ingrediënten. In onze webshop kunt u kiezen uit een grote selectie aan Vruchtenthee: natuurlijke of geraffineerde gearomatiseerde Vruchtenthee, seizoensgebonden specialiteiten, biologische Vruchtenthee, alsmede zuurarme Vruchtenthee. Wij hebben naast de klassiekers zoals Aardbei-Vanille Thee, Fruitpunch, Frambozen Thee en Bosvruchten Thee, ook nog spannende Vruchtenthee creaties zoals Bamboe Vruchten, Gojibessen, Dragonfruit en Pina Colada. Met dit kleurrijke scala aan Vruchtenthee specialiteiten zullen uw klanten hun ogen uitkijken!

Chai thee

Thee betekent in het Hindi "Chai". Het exotische drankje Chai, gemaakt van gekruide Zwarte Thee, Rooibos of Kruidenthee meestal aangemaakt met honing en melk, is het meest geliefde drankje in India en wint tegenwoordig ook aan populariteit in Europa in veel theezaken en koffietentjes. Er zit geen limiet aan de verbeelding, er zijn oneindig veel varianten van het recept, die men voor zichzelf moet ontdekken. Als gevolg van de helende werking van de thee en kruiden zoals, kardemom, gember, kruidnagel, venkelzaad en anijs, waarderen vandaag de dag niet alleen Indiase mensen het effect van Chai op het lichaam,  de geest en de ziel. Ontdek de diversiteit van ons aanbod aan Chai!

Thee bereiding