"Onze IJsboerderij is een plek waar jong en oud samen delen, leren, genieten, lachen, zorgen en ontspannen."

Ouderwets genieten. Waar denk je dan aan? Bij De Bonte Koe willen we daar graag aan bijdragen. Je kan bij ons langskomen voor een ijsco (t/m september), lunch en een drankje of gezellig met de kinderen komen spelen op onze speelplaats. Wij hebben een groot assortiment aan lokale producten kopen in onze streekwinkel. Wij geloven in samen. Samen delen, samen lachen, samen leren, samen zorgen, samen genieten en samen zijn. Wij geloven in de samenleving.

Kom je eens bij ons aanwaaien?

Een stukje geschiedenis

In 2014 startten we met onze snoeperij aan de Hoofdstraat, het idee? Gewoon, een leuk en nostalgisch snoepwinkeltje. Ik had mezelf de vraag gesteld wat ik graag wilde doen en een klein winkeltje met simpele producten uit de streek leek me fantastisch. Er was nog geen snoepwinkel en het achter de toonbank staan en kletsen met de mensen stond me goed aan. Dus ik kocht een berg snoep en zo is De Bonte Koe ontstaan.

Toen ome Tonnie Scheepens de familie bij elkaar vroeg om te besluiten wat we met onze familieboerderij konden gaan doen, begonnen bij mij de ideeën al te stromen. Het gevoel voor maatschappelijk belang is in de familie een groot aspect. De lege stallen werden nooit verhuurd, maar gebruikt om decor van toneelverenigingen te bewaren, carnavalswagens te bouwen en op andere manieren dienst te doen aan de samenleving. Dit gevoel wilden we als familie graag vast blijven houden en daarom komt ook nu op deze plek iets terug waar we met de hele samenleving kunnen delen, leren, genieten, lachen, zorgen en ontspannen. Als derde generatie gaan we terug naar onze boerderij en toveren we de Bonte Koe om van Snoeperij naar IJsboerderij. De Bonte Koe 2.0 zullen we maar zeggen.

Het mooiste aan dit werk? Gewoon, gezellig dat dorpse gevoel. De bewoners van het bejaardenhuis kwamen elke woensdag een chocolaatje halen. Dezelfde mensen kwamen wekelijks terug voor hun standaard zakje drop. Ik ben een echte Bestse en mensen kennen je, waarderen je en gunnen je het ook. Hoe mooi is het dat je met zoiets simpels als een snoepje al een indruk kan achterlaten bij mensen die je eigenlijk niet echt kent. Het nostalgische, lokale van onze snoepwinkel bracht ouderwetse herinneringen terug.

Dat gevoel van nostalgie willen we zeker vast blijven houden in de IJsboerderij. We willen dat de mensen gezellig aan komen waaien voor een bakje koffie, een pilsje na het fietsen of een ijsco voor onderweg. Sinds kort serveren wij zelfs lunch! Daarbij willen we ook zo veel mogelijk samenwerken met lokale partijen. Zo brengen we de samenleving ook weer dichter bij elkaar.

Het moet voor iedereen een plek zijn waar je thuis kunt komen. Warm, gemoedelijk, niet te veel poespas maar gewoon lekker Bests. Waar we samen kunnen genieten.Veel gestelde vragen:

Bezorgen jullie ook?

Ja, wij bezorgen uw bestelling graag bij u thuis!

De bezorgkosten:

Best - €4,95 
Oirschot - €7,50

In welke maanden wordt er ijs verkocht?

Ons schepijs wordt verkocht van maart tot oktober.

In de maanden december, januari en februari kunt u bij ons loeilekkere ijsbakken voor thuis vinden in de winkel.

Kan ik bij jullie reserveren voor een grote groep?

Ja dat kan! Bel naar  0499 700 828 of mail naar info@bontekoebest.nl