Molen de Arend is een levendig, hedendaags bedrijf in een eeuwenoud gebouw. Sinds 2014 hebben Adri Kamp en Marijna Hazen het bedrijf overgenomen van hun voorgangers. Adri is de huidige molenaar en Marijna staat samen met een team van enthousiaste, kundige medewerkers in de molenwinkel. Ondertussen leven ze samen met hun twee dynamische molenaarszonen van de wind.

Bovenin de molen maalt Adri het graan tot meel en maakt er mengsels van. Een deel van het versgemalen meel gaat naar de bakkers in de regio, het andere deel verwerken we in onze eigen mengsels en verpakken we voor de molenwinkel.

In de molenwinkel is door de jaren heen veel veranderd en het assortiment is steeds groter geworden. En we zijn nog dagelijks bezig met het bedenken van nieuwe recepten voor broden en zoete baksels. In de molen bevinden zich twee koppels stenen die in bedrijf zijn, hier wordt op authentieke wijze graan gemalen. Deze wijze van malen draagt ertoe bij dat de producten van de molen uniek en van de beste kwaliteit zijn. Maar goed meel begint natuurlijk met goed graan. Het graan dat we malen is van de beste kwaliteit en komt uit Nederland. Dit betekent dat er veel eiwitten in de tarwe zitten, die een goed bakresultaat geven.

Ons graan wordt regelmatig gekeurd door een onafhankelijke molenaar van het AKG. Niet alleen de graankwaliteit maar ook de maalkwaliteit zijn hierbij belangrijk om een goed brood te kunnen bakken. Om dit graan op de beste manier te malen, heeft Adri meerdere jaren een opleiding tot molenaar gevolgd. Dit gaat nog steeds volgens eeuwenoude traditie, van meester op leerling.

 

 Adri Kamp & Marijna Hazen

Voor zondag 23.00 uur besteld staat de bestelling vanaf woensdag vanaf 12.00 uur bij ons klaar.
Op zondag na 23.00 uur besteld staat de bestelling volgende week woensdag klaar.

Binnen kort verkrijgbaar