De Chocolaterie

Chocolaterie Albèrt is een familiebedrijf, opgericht in 1982 te Udenhout, dat zich toelegt op het traditioneel produceren van bonbons en chocoladeproducten. Op onze ambachtelijk chocolaterie in Udenhout vervaardigen wij, op basis van onze liefde en passie voor chocolade, exclusieve handgemaakte bonbons en andere originele chocoladespecialiteiten.

Bij onze bonbons en chocoladespecialiteiten staat een magnifieke smaakbeleving, een uitzonderlijke kwaliteit en de originele vormgeving centraal. Door hard werken, unieke producten en een uitstekende service behoort Chocolaterie Albèrt tot de top van de Nederlandse chocolatiers.

Albert van Helvort, chocolaterie Albèrt

Historie

Van Ham is een echt familiebedrijf. Rond 1900 is een start gemaakt met het bedrijf, het eerste officiële document stamt uit 1919. In Tilburg is men destijds begonnen met een winkel in koek en banket die later werd uitgebouwd met een grossierderij. In de jaren daarna is het bedrijf verhuisd naar Hilvarenbeek waar het uiteindelijk in 1978 een bedrijfspand op industrieterrein “de Bukkum” bouwde. In 1996 nam de huidige eigenaar en 4e generatie, Patrick van Ham, het bedrijf over van zijn vader. De afgelopen jaren is het bedrijf behoorlijk gegroeid, op eigen kracht en door diverse overnames. Het bedrijfspand werd weer te klein en eind 2002 hebben wij een compleet nieuw bedrijfspand gebouwd in Esbeek op industrieterrein “Mierbeek”. Deze ruimte maakt het mogelijk om ook in de toekomst op een gezonde manier te groeien en verder te ontwikkelen.