Alles voor de egel

Misschien wel één van de bekendste ‘wildlife’ dieren in ons land. Met hun leuke snoetje zijn ze toch ook geweldig om te bekijken in de tuin? Het leefgebied van de egels wordt echter steeds kleiner, doordat tuinen keurig onderhouden zijn en veelal voorzien van een schutting of hek. Met een egelpoort help je een egel om makkelijk te verplaatsen van tuin naar tuin.

 

Huisvesting

Door huisvesting voor de egel aan te leggen, hoeft hij zich minder te verplaatsen. Een goed nest is van levensbelang voor egels. Hierin kunnen ze tijdens hun winterslaap de winter doorkomen. Ook hier zijn de keurige tuinen weer een probleem. Egels hebben namelijk vaak moeite met het vinden van materiaal voor het bouwen van een nest. Een egelhuis of egelmand maakt het egels makkelijker. Hij wordt ‘verstopt’ in de tuin, onder een dikke laag bladeren, afdekzeil en een extra laag bladeren en takken. Zo komen ze veilig de winter door, zonder last te hebben van honden of dassen.

Voer en voedersystemen

Tijdens de koude herfst- en wintermaanden is het ook voor egels lastiger om voldoende voedsel te vinden. Ons gebalanceerde egelvoer is samengesteld in samenwerking met een egelexpert en is het jaar rond te voeren. Het is een aanvulling op de natuurlijke voedselbronnen.

Tip: egels (en ander wildlife) zijn ook gek op gedroogde insecten!

Egels worden ook blij van een bakje water bij hun maaltijd. Door het egelvoer en water in onze speciale voeder-/drinkschaal voor egels te plaatsen, voorkom je dat water in het voer lekt.